prosze o wyliczenie ! :)
Kinia:

(pierwiastek z liczby 3+ pierw z 5 − pierwiastek z liczby 3 − pier z 5 ) kwasrat
18 paź 23:49
tośka: yyy chodzi o
√3 + √5 −
√3 − √52
19 paź 00:01
Kinia: tylko kwadrat koncowy jest do calosci
19 paź 00:02
tośka: do całego równania?
19 paź 00:02
Kinia: tak
19 paź 00:03
tośka: wzory skróconego mnożenia znasZ?
19 paź 00:06
Kinia: tak tak
19 paź 00:08
Kinia: wiem ze to jest wzor (a−b)2 tylko mam problem z tymi pierwiastkami liczby 5 dlatego prosze o
rozpisanei tego w calosci
19 paź 00:09
ICSP: (√3 + √5 − √3 − √5)2 = 3 + √5 − 2√(3 − √5)(3 + √5) + 3 − √5 =
= 6 − 4 = 2
19 paź 00:26
tośka: laptop mi się zwiesił... własnie miałam pisać to co ICSP ^^
19 paź 00:29