matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz A U B
pomocy:(:
oblicz P(A∩B) jezeli 2P(A)−P(A') =
1
5
P(B)=
1
6
P(A∪B)=
1
3
18 paź 19:04
Saizou :
P(A')=1−P(A)
1
2P(A)−(1−P(A))=
5
1
2P(A)−1+P(A)=
5
6
3P(A)=
5
2
P(A)=
5
P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B)
1
2
1
=
+
−P(A∩B) dokończ
3
5
6
18 paź 19:12
pomocy:(:
7
30
18 paź 19:24