matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodob
Kamil:
spośród liczb naturalnych od 1 do 49 wybieramy losowo jedną. jakie jest prawdopodob ze jest ona podzielna przez 9 ?
18 paź 18:14
Saizou :
liczby podzielne przez 9 to A={9,18,27,36,45} lAl=5 lΩl=49
5
P(A)=
49
18 paź 18:16