Złe odczyty, prosze o pomoc.
monia: 1.Niech zmienna losowa T ma rozkład t−studenta z r = 13 stopniami swobody. Znajdź takie c, że:
P((|T|<=v) = 0.99
Moje rozwiązanie:
P ( |t| − c) = 0.99 r= 13
1−α = 0.99 α==0.01 = 1.771
2.Niech Fα(r1,r2) będzie kwantylem rzędu α z rozkładu F−Snedecora z r1 i r2 stopniami swobody.
Znajdź:
A)F(0.99, 5,7),
B)f0.95(4,5)
A)
α−1=0.99 α=0.01
F(0.01 5.7)=11.4
B)
α−=0.95 α=0.05
F= (0,05 ; 4.5)= 4.12
te dwa zadania mają ponoć błędne odczyty z tabel, czy mógłby ktoś je poprawić ?
18 paź 17:23
monia: proszę o pomoc
18 paź 18:21
monia: pomoże ktoś ?
22 paź 19:32
monia: .
24 paź 08:43
daras: 1) 3,012
26 paź 10:10