18 paź 10:46
krotki sygnal: | | √2 | |
przepraszam mialo byc cos(2x)=− |
| |
| | 2 | |
18 paź 10:46
wredulus_pospolitus:
tabelka trygonometryczna się kłania
18 paź 10:47
krotki sygnal: | √2 | | pi | |
| jest dla |
| , ale z minusem to nie wiem |
| 2 | | 2 | |
18 paź 10:58
wredulus_pospolitus:
| | π | | π | | 180o | |
na pewno nie jest dla |
| ... bo |
| = |
| = 90 o  |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
wskazówka: wykres cosinusa się kłania
18 paź 10:59
krotki sygnal: | | pi | |
dla |
| w takim razie ale co z tym minusem |
| | 4 | |
18 paź 11:03
wredulus_pospolitus:
jeszcze raz napiszę −−− wykres cosinusa się kłania
18 paź 11:06
wredulus_pospolitus:
skoro tabelkę znasz jedynie dla 30,45 i 60 stopni
18 paź 11:06