Równanie kwadratowe
bezendu:
Jeśli mam jakieś równanie kwadratowe np:
x2+mx+m albo (m−2)x2+(m+4)x+4
i mam ustalić liczbę rozwiązań w zależności od parametru to tylko rozważam warunki ?
Δ=0
Δ<0
Δ>0
18 paź 00:18
bezendu:
zapomniałem=0 dopisać
18 paź 00:18
Lorak: drugi przypadek nie musi być równaniem kwadratowym więc nie tylko te przypadki ;
najpierw m−2=0
18 paź 00:23
Lorak: miało być: ... więc nie tylko te
warunki
18 paź 00:25
bezendu:
Czyli do pierwszego tylko te co podałem ?
18 paź 00:26
Lorak: tak
18 paź 00:28
bezendu: dzięki
18 paź 00:29
Lorak:
18 paź 00:29