funkcja
Jakub : Miejscami zerowymi funkcji kwadratowej f sa liczby −6 oraz 1.
Oblicz wartośc wyrażenia
17 paź 23:46
ICSP: Zapisz tą funkcję w postaci iloczynowej,
17 paź 23:47
Jakub : f(x)=a(x+6)(x−1)
Ale co dalej
17 paź 23:50
ICSP: Teraz wystarczy podstawić
w miejsce x wstawiasz kolejno w liczniku 94 a w mianowniku −24
17 paź 23:51
Basia:
f(94) = a*100*93
f(−24) = a*(−18)*(−25)
| | 3*a*100*93 | |
= |
| |
| | a*(−18)*(−25) | |
a się skraca i wystarczy policzyć
17 paź 23:52
Iga: aaaaaa

! dzięki
20 paź 13:35