matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij tożsamość
Marcinek:
Udowodnij tożsamość:
1
(cos x+tg x * sin x) * ctg x =
sinx
17 paź 21:01
Basia:
sinx
cosx
L = (cosx+
*sinx)*
=
cosx
sinx
sin
2
x
cosx
(cosx +
)
=
cosx
sinx
cos
2
x+sin
2
x
cosx
*
= ....................
cosx
sinx
dokończ
17 paź 21:54
Marcinek:
Dziekuje
17 paź 22:33