pierwiastki nieparzystego stopnia
Malinkaa^^: Pierwiastki... proszę o pomoc

b) 3
3√−0,125 − 2
3√−125=
c) 3
3√−0,008 *
5√−0,00032=
d)
3√−2 *
3√−500=
e)
3√−56 :
3√7=
4 paź 18:26
AROB: pomogę
4 paź 18:32
Malinkaa^^: To się cieszę

i już z góry dziękuje
4 paź 18:33
AROB: b) = 3 * (−0,5) − 2 * (−5) = ... = 8,5
c) = 3 * (−0,2) * (−0,2) = −0,6 * (−0,2) = 0,12
d) =
3√1000 = 10
| | −56 | |
e) = 3√ |
| = 3√−8 = −2 |
| | 7 | |
4 paź 18:38
Malinkaa^^: dzięki wielkie
4 paź 18:46
AROB:
4 paź 18:48
Malinkaa^^: a jeszcze mam pytanie ile to jest 5√−32 ?
4 paź 18:48
Lennka: zamien ułamki na zwykłe
Pomocy

3,(72)=
0,(369)=
2,1(52)=
19 wrz 17:24
magda: 3,(72)=3,727272..........
x=3,727272........... 100
100x= 372,7272.........
100x−x=372,7272...−3,7272....
99x=369 /99
x=369/99
19 wrz 18:12
Lennka:
∞ΩΩ
22 wrz 15:49