Równania i zbiór..
heheszky:

1. Rozwiąż równanie
a) x−7
√x−1 +11=0
b) x−3
√x−2 −20=0
2. f(x) = x
2 −3x −4 g(x)= 1/2x − 2
Rozwiąż równanie: |f(x)|=|g(x)|
3. Dane są zbiory:
A=(x,y)∊R
2 : y≤x
2
B=(x,y)∊R
2 : y≥x
2
Zaznacz w układzie współrzędnych zbiory A∩B oraz A\B
Tutaj narysowalem parabolę y=x
2 ale nie mam pojęcia jak zaznaczyć te zbiory.
17 paź 19:08
heheszky: Ten rysunek w założeniu miał być do zadania 2. Nie dość, że wygląda jak kupa to się przesunął.
Powiedzmy, że rysunek wygląda tak. Różowe linie to osie.
17 paź 19:10
heheszky:
17 paź 19:11
heheszky: Dobra, nie wyjdzie mi to do jutra. Obie funkcje przecinaja sie na osi OX oraz na lewo od osi
OY. Ten skrawek miał być parabolą z ramionami do góry o wierzchołku na oko [−2, −8]
17 paź 19:12