matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
Yepp:
2sin
5
x−3sin
3
x+sinx=0
17 paź 18:52
Eta:
sinx(2sin
4
x−3sin
2
x+1)=0 sinx=0 v 2sin
4
x−3sin
2
x+1=0 , Δ= 1
1
sin
2
x= 1 v sin
2
x=
2
√
2
√
2
sinx=0 v sinx= 1 v sinx= −1 v sinx=
v sinx= −
2
2
teraz już dokończ samodzielnie .........
17 paź 19:52