matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc.
rntg:
narysuj wykres f−cji arctg(x+π/2), x<−π/2
17 paź 17:07
Basia:
niebieska = arctgx czerwana = arctg(x+
π
2
) czerwona kropka na osi OX = −
π
2
zielone kropki na osi OY to −
π
2
i
π
2
proste y = −
π
2
i y =
π
2
to asymptoty obu tych funkcji
17 paź 17:13