dzielenie z resztą
ccc: Czy pomoże mi "ładniej" zapisać rozwiązanie do tego zadania, bo moje rozwiązanie jest trochę
niejasne, zresztą zobacz sam.
Znajdź najmniejszą liczbę naturalną, która jest podzielna przez 2, 3 i 4, zaś reszta z
dzielenia tej liczby przez 5 jest równa 1.
To NWW (2, 3, 4) = 12
12 : 5 = 2 + r2
24 : 5 = 4 + r4
36 : 5 = 7 + r1 <−−−− czyli liczbą tą jest 36
ale nie wiem czy ten sposób zapisu jest poprawny... czy można to jakoś inaczej zapisać?
17 paź 16:55
matyk: Jest on w pełni poprawny

Zrobiłbym spację między r. 1
17 paź 16:59