funkcja wykładnicza
Anka: mam funkcję f(x)=|2
x−4|+1
mogę ją przesunąć o wektor [4,1]
17 paź 15:19
...:
... przesunąć to możesz jej wykres ...
17 paź 15:22
Vizer: Śmiało, możesz przesuwać, że też takie nieśmiałe osoby są, żeby pytać na forum o zgodę.
17 paź 15:23
diego: Uzyskałaś już zgodę to teraz do dzieła
17 paź 15:25
Anka: Dzięęki za wyrozumiałość
17 paź 15:29
Anka: ejj a macie jakiś pomysł co mogę zrobić z nierównością :
(
√2+√3)
x +
√2−√3)
x < 4
17 paź 15:37
bbb: √2+√3x = t
| | 1 | |
t + |
| < 4 => t2 − 4t + 1 < 0 |
| | t | |
17 paź 15:42
Anka: | 1 | |
| = ( √2−√3) x ee nie wydaje mi się  |
| (√2+√3)x | |
17 paź 15:49
diego: To jest prawda. Jak tego nie widzisz to pomnóż obie liczby przez siebie i dostaniesz 1.
17 paź 15:51