Albebra, liczby zespolone
Krzysztof: Dowiedz równości: (1+i)
4n = (−1)
n *2
2n Gdzie i to oczywiscie jednostka urojona
17 paź 14:11
ICSP: L = (1 + i)4n = [(1 + i)2]2n = (2i)2n = 22n * (i)2n = 22n * (−1)n = P
c.n.d.
17 paź 14:15
Trivial:
Witaj, ICSP. Jak tam dzisiejszy poziom mocy?
17 paź 14:17
ICSP: Witaj Trivial ?
Poziom mocy ?
17 paź 14:20
Trivial: Tak,
ICSP. Czyż nie jesteś czarodziejem matematyki?
17 paź 14:22
ICSP: Na pewno nie

Skąd taki pomysł u ciebie ?
17 paź 14:29
Trivial: Jeśli nie jesteś czarodziejem matematyki, to kim?
17 paź 14:35