17 paź 12:32
wredulus_pospolitus:
no to fajny ułamek ... i co z nim
17 paź 12:35
Miłosz: zbadac monotoniczosc ciagu
17 paź 12:38
wredulus_pospolitus:
| an+1 | |
| = ..... i lecimy z koksem |
| an | |
17 paź 12:40
Miłosz: wiedziec to wiem, a rozwiazać mimo wiedzy to duza róznica...
17 paź 12:42
wredulus_pospolitus:
| | 2n+1 (n+1)!*n(n) | |
= |
| = |
| | 2nn!*(n+1)(n+1) | |
| | 2*2n*(n+1)*n!*nn | |
= |
| = |
| | 2nn!*(n+1)(n) *(n+1) | |
| | 2*nn | | n | |
= |
| = 2*( |
| )n = ... |
| | (n+1)n | | n+1 | |
17 paź 12:49
Miłosz: dziekuje za pomoc
17 paź 13:00