matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f.wykładnicza
mw:
Czy dobrze rozwiązałam? 49
x
− 6*7
x
+5 =0 (7
x
)
2
− 6*7
x
+ 5= 0 t
2
− 6t + 5 = 0 Δ = 36 − 20 = 16
√
Δ
= 4 t
1
= 1 ⇒ x=0 t
2
=5 ⇒ x=log
7
5
17 paź 11:58
xyz:
dobrze
17 paź 12:21
mw:
Dzięki
17 paź 12:38