oblicz log
Zosia: proszę o podppowiedź:
√3log3 16
następnie zamieniam 312log 3 24
teraz mogę postąpić w ten sposób?
(312)4 log3 2
17 paź 09:24
Aga1.: tak, ale co dalej?
17 paź 09:32
Zosia: tutaj jest pytanie
(32)loga 3loga 2
jaka liczba była by wspólna dla 3 i 2 jako podstawa?
17 paź 09:37
Aga1.: To co napisałaś ostatnio jest nieczytelne
(31/2)4log32=32log32=3log34=4.
17 paź 09:42
Zosia: tutaj pytanie
(3 2)log a 3log a 2
zapis się przesuwa ale słowni wygąda to tak 32 później wykładnik gdzie próbuję skorzystać ze
wzoru na zmianę podstaw, nie wiem tylko jaka może być wspólna podstawaw dla 2 i 3 w
wykładniku?
log a 3log a 2
17 paź 09:44
Zosia: Dziękuję
17 paź 09:44