matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Marta:
Podstaw pod wzór a=−16 b=3x c=x2 wzór b=a+c/2 i rozwiąz równanie
17 paź 08:58
Aga1.:
c
a+
=b?
2
x
2
−16+
=3x I*2
2
−32+x
2
=6x x
2
−6x−32=0 I w czym problem?
17 paź 09:38