matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f.wykładnicza
mw:
2
3x
·7
x−2
=4
x+1
17 paź 07:46
Janek191:
2
3x
*7
x −2
= 4
x + 1
(2
x
)
3
*7
x
*7
−2
= 4*4
x
7
x
(2
x
)
3
*
= 4*(2
x
)
2
/ : (2
x
)
2
49
7
x
2
x
*
= 4
49
(2*7)
x
= 4 / *49
49
(2*7)
x
= ( 2 *7)
2
x = 2 ====
17 paź 08:37