matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdzi ktoś czy dobrze zrobiłem
Sławek:
(n−1)!*(n+2)!
(n−1)!(n+1)(n+2)*n!
=
=
(n!)
2
n!(n−1)!(n+1)*n
n+2
n
17 paź 00:56
Godzio:
(n!)
2
= n! * (n − 1)! * n (n + 2)! = n! * (n + 1)(n + 2)
(n + 1)(n + 2)
Po uproszczeniu:
n
17 paź 01:22
Sławek:
dziękuje
17 paź 01:29