matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza
szkarlatnica:
Podaj przekształcenia potrzebne do naszkicowania wykresow funkcji y=−3
x
+2 y=(
1
2
)
x
−
3
y=−(
1
3
)
x
+
2
−1 y=3
x
+
1
−2 y=−(
1
2
)
x
+3 za pomocą wzoru funkcji f(x)=a
x
16 paź 22:11