Mediana
ANETA: Oblicz średnią arytmetyczną i wyznacz medianę podanych liczb: 1,2,2,10,3,3,4,8
16 paź 22:02
Mila:
1) średnią arytmetyczna liczą dzieci z 3 klasy SP.
2) Mediana to środkowy wynik z uporządkowanych danych od najmniejszej do największej liczby.
3) jeśli liczba danych jest parzysta tu
n=8 to
| | wynik piaty +wynik szósty | |
Me= |
| |
| | 2 | |
17 paź 00:19
Janek191:
@Mila
| | wynik czwarty + wynik piąty | |
me = |
| |
| | 2 | |
1,2,2,3,3,4,8,10
17 paź 09:12
Mila:
Witaj Janku, dziękuję,( masz rację) ale właśnie chciałam nawiązać kontakt z Anetą, ostatnio
coraz więcej osób "wrzuca " tu zadania i czeka na gotowce.
Odnoszę wrażenie, że traktują nas przedmiotowo. Mamy odrabiać lekcje?
17 paź 16:31
john: Sam mam dylemat, choć się dopiero uczę, jaką filozofię pomagania obrać. Pytanie, czy bardziej
pomagam komuś, naprowadzając go na rozwiązanie, czy pisząc gotowe zadanie od a do z. Bardziej
skłaniam się ku tej pierwszej opcji, ale przyznam, że sam korzystam z gotowców autorstwa np.
Janka191. Korzystam w sensie uczę się z nich, tak jak z gotowców autora strony. Ale mogę być
wyjątkiem.
17 paź 16:53
17 paź 16:56
john: tutaj zgoda
17 paź 16:59
daras: Mam nadzieję, że nie jesteś Ostatnim Mohikaninem johnie

ja już skończyłem z odrabianiem za
kogoś prac domowych, bo to nic nie daje żadnej ze stron, może jedynie zadawaczowi pytania
uratuje tyłek jak przedłoży takiego gotowca, gorzej gdy strona wymagająca od niego jakiejś
wiedzy na tym poprzestanie, a staje się to już nagminne i idzie coraz wyżej.
17 paź 17:01