matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przeksztalcanie funkcji
miramulka:
podaj przeksztalcenie potrzebne do naszkicowania wykresu funkci y=2
x
+
1
− 4 za pomocą wzoru f(x)=a
x
16 paź 21:58
Antek:
Funkcje f(x)=2
x
przesuwamy o wektor [−1 −4]
16 paź 22:02