zazna jedną poprawną odp.
krycha: | | 8 | |
1. liczba |
| jest równa :
|
| | √5 −3 | |
b) −2
√5 +6
d) −2
√5 −6
2. Liczba log 64 jest równa:
a. (log8)
2
b. 2 log 8
c. 2log32
d.log32log2
3.Liczba I2−
√7I jest równa:
A.
√7 −2
B. −
√7 +2
C. −2−
√7
D.
√7 +2
4 paź 16:50
Bogdan:
Podaj swoje odpowiedzi
4 paź 17:03
anet: tylko zaznaczyć? 1 d
4 paź 17:04
Bogdan:
Tak.
4 paź 17:11
:)TO TYLKO JA: 1d,bo
8=(
√5−3)(−2
√5−6)=−10−6
√5+6
√5+18
8=8
Chyba ważne jest,aby wiedziała skąd to się wzięło...
[
4 paź 17:18
kasiaaaa: 2. log64
odpowiedz to b) 2log8 = log 82= log 64
4 paź 17:28