matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobieństwo
Paulina:
Rzucamy trzema symetrycznymi monetami. Oblicz prawdopodobieństwo otrzymania co najmniej jednej reszki.
16 paź 20:18
Saizou :
A= zdarzenie że wypadnie przynajmniej jedna reszka ale policzymy zdarzenie przeciwne do A
1
1
P(A')=(
)
3
=
2
8
7
zatem P(A)=1−P(A')=
8
czy jakoś tak
16 paź 20:29