matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mediana
Nadia:
Oblicz średnią arytmetyczną i wyznacz medianę podanych liczb: 1,2,2,10,3,3,4,8
16 paź 20:11
Janek191:
1 + 2*2 + 10 + 2*3 + 4 + 8
33
1
Śr
a
=
=
= 4,125 = 4
8
8
8
1,2,2,3,3,4,8,10
3 + 3
me =
= 3
2
16 paź 20:40