matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logika
Kasia:
Proszę o pomoc: 1 ∀x ∃y x+y=0 prawda ? 2 ∀x>0 ∃y>0 x+y=0 fałsz? 3 ∃x>0 ∀y>o x+y=0 fałsz? 4 ∀a ∃ b>0 ∀x>0 (x<b⇒1/x>a) ?
16 paź 20:10