matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobieństwo
Lucyna:
Rzucamy dwa razy kostką do gry. Oblicz prawdopodobieństwo otrzymania w pierwszym i drugim rzucie takiej samej liczby oczek.
16 paź 20:03
Eta:
|Ω|= 6
2
A= {(1,1) (2,2) (3,3) (4,4) (5,5) (6,6)} |A|=6 P(A)=.......
16 paź 23:54