matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układy równań
Marek:
Rozwiąż algebraicznie i graficzne następujące układy równań y+Ix−2I=3 y=Ix+2I−1 Jak rozpisaż najprościej tą wartość bezwzględna
16 paź 18:47
Pan:
y=|x+2|−1 x>=−2 y=x+1 x<−2 y=−x−3 Analogicznie z drugim przykładem.
16 paź 18:52