matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przejdz do postaci kanonicznej
123:
−6x −14
−2x+7
16 paź 18:08
123:
dobra zrobilem
16 paź 18:12
Kaja:
3*(−2x+7)−35
35
=1−
−2x+7
−2x+7
16 paź 18:13
Antek:
35
35
=3−
=3+
−2x+7
2x−7
16 paź 18:18
Kaja:
tak racja , ja mam tam błąd − powinno byc 3 zamiast 1
16 paź 18:19
Antek:
16 paź 18:23