matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz równanie
Zosia:
y=−0,5x+1 x=−2 y=−0,5x+1 x=−1 y=−0,5x+1 x=2
16 paź 17:10
Paweł 19 :
podstawiasz do każdego x przypisaną mu wartość np.
⎧
y=−0,5x +1
⎩
x=−2
więc y=−0.5*(−2)+1 y=1+1 y=2
16 paź 17:16