kresy zbiorów
Ratarcia: Wyznaczyć o ile istnieją kresy zbioru:
G={ 13x :x∊(−2,−1) }
czy dobrze myślę,że infG= −16, a supG= −13 ?
16 paź 10:42
wredulus_pospolitus:
tak ... ale warto by było jeszcze wykazać skąd to wiesz
16 paź 11:06
Ratarcia: wiem, wiem ,tylko się chciałam upewnić

a co z takim przykładem gdy mam
12x i x∊ℕ , to inf=0 a sup=
12 ?
16 paź 11:10
wredulus_pospolitus:
si
16 paź 11:11
Ratarcia: danke
16 paź 11:12
Janek191:
Wydaje mi się, że jest odwrotnie:
inf G = −13 sup G = −16
16 paź 14:19