matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma
lui:
Suma pól dwóch figur podobnych jest rowna 340dm
2
,a ich skala podobienstwa k=4. Oblicz pole kazdej z tych figur.
16 paź 09:32
Bogdan:
P
2
Rozwiąż układ równań: P
1
+ P
2
= 340 i
= k
2
P
1
16 paź 09:40