matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
maslak:
5
n
oblicz granice ciagu an=
3
n
+2
2n
16 paź 00:15
Janek191:
5
n
5
n
lim a
n
= lim
= lim
=
3
n
+ 2
2n
3
n
+ 4
n
n→
∞
n→
∞
n→
∞
1
1
= lim
= lim
= +
∞
3
n
4
n
+
5
n
5
n
3
4
(
)
n
+ (
)
n
5
5
n→
∞
n→
∞
16 paź 07:57