matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje wymierne
DeDee:
Z podanych równań wyznacz y jako funkcję x i naszkicuj wykres tej funkcji xy−x−3y+1=0
15 paź 23:48
Eta:
y(x−3)= x−1
x−1
y=
, x≠3
x−3
x−3+2
2
y=
= 1+
x−3
x−3
15 paź 23:54