matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
silnia, pomoże ktoś bo nie jestem pewny czy dobrze do zrobiłem
Sławek:
n+3
n
n+2
n−2
15 paź 21:24
irena_1:
n+3
n
(n+3)!
(n+1)(n+2)(n+3)
=
=
n!*3!
6
15 paź 21:29
irena_1:
n+2
n−2
(n+2)!
n(n−1)(n+1)(n+2)
=
=
(n−2)!*4!
24
15 paź 21:30
Sławek:
dziękuję
15 paź 21:39