matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
FGFD
Utopiony w smutku.:
π
2π
1
Udowodnij, że cos
* cos
=
5
5
4
15 paź 20:50
Mila:
2sin(36)*cos(36)*cos(72)
cos(36)*cos(72)=
=
2sin36
sin(72)*cos (72)
sin(144)
sin(36)
1
=
=
=
=
2sin(36)
4sin(36)
4sin(36)
4
15 paź 21:25
Utopiony w smutku.:
Dziękuję : )
15 paź 21:44
Mila:
15 paź 23:54