q
lizka: Liczbę log1520 przedstaw przy pomocy a i b gdzie a=log32 i b=log35
15 paź 20:30
lizka: powie ktos jak to zaczac?
15 paź 20:34
Saizou : | | log320 | | log3(4*5) | |
log1520= |
| = |
| = |
| | log315 | | log3(3*5) | |
| log34+log35 | |
| =....dokończ |
| log33+log35 | |
15 paź 20:35
lizka: dzieki
15 paź 20:39
lizka: a jak to dokonczyc :
| 2log35+log37 | | 2log35 | | log37 | |
| = |
| + |
| =? |
| 1+log37 | | 1+log37 | | 1+log37 | |
15 paź 20:59
lizka: pomoze ktos?
15 paź 21:05
Antek: 2log35+log37=log325+log37=log3(25*7)=
1=log33
15 paź 21:10
lizka: tylko wiesz co ja to rozbilam, powinnam napisac polecenie, przepraszam.
liczbe log21175 przedstaw przy pomocy a i b, gdzie a=log35 b=log37
doszlam do momentu ktory wyslalam we wczesniejszym poscie
15 paź 21:12
jay: lizka masz rozwiązanie do tego co napisałaś ?
27 sty 15:21