Geometria
KOrop:

1. Z koła wycięto kwadrat o boku długości 3
√2 w sposób pokazany na rysunku. Ile wynosi pole
pozostałej części koła?
2. W trójkącie równoramiennym kąt przy podstawie ma miarę 4 razy mniejszą od kąta między
ramionami. Jaką miarę ma kąt między ramionami?
3.Kąt wpisany w okrąg ma miarę 45 stopni i jest oparty o cięciwie długości 4 cm. Jaką długośc
ma promień tego okręgu?
4 paź 13:01
KOrop:
4 paź 13:05
Bogdan:
A może najpierw podaj swoje ustalenia do tych zadań ?
4 paź 13:15
KOrop: Zadanie 1
A 18 − 9π
B 9(π − 2)
c 9(π −1)
D 18π −9
Zadanie 3
a 30∧
b 45
c 120
d 135
Zadnie 2
a 2 cm
b 2√2cm
c 4 cm
d 4√2cm
4 paź 18:03
kamil: zad 1
a = 3√2
R = 12a√2
R = 3
P kola = πR2
P = 9π
P kwadratu = a2
P = 18
odp B 9π − 18 = 9(π − 2)
4 paź 18:14
Bogdan:
Podaj końcowe odpowiedzi do każdego z zadań.
4 paź 18:27