POMOCY
KosiarzMirek: Mam f(x)=x−2√x2 mam wyznaczyć g(x)=f(2−x) Pomóżcie
15 paź 19:03
KosiarzMirek: Plus wykres
15 paź 19:05
Basia:
g(x) = 2−x − 2√(2−x)2 = 2−x − |2−x|
dla x< 2 masz
g(x) = 2−x − (2−x) = 0
dla x≥2 masz
g(x) = 2−x − [−(2−x)] = 2−x+2−x = −2x+4
narysuj sam
15 paź 19:15
KosiarzMirek: A dlaczego ta ,,dwójka" sprzed pierwiastka znikła?
15 paź 19:18
KosiarzMirek: I wykres mi się nie zgadza w odpowiedzi
15 paź 19:36
KosiarzMirek: ale chyba nikt już tego nie przeczyta
15 paź 19:37
Basia: bo ją przeoczyłam; trzeba poprawić
15 paź 19:41
KosiarzMirek:

ale dalej mi się nie zgadza wykres, w odpowiedzi to tak wygląda
15 paź 19:49