prosze o rozwiązanie równania
pomocy: rozwiąż równanie w zależności od parametru m
xx+m−mx−m=x2−5m2x2−m2
15 paź 18:47
pomocy: pomoże ktoś?
15 paź 18:54
pomocy: x/(x+m)−(m)/(x−m)=(x2−5m2)/(x2−m2)
15 paź 18:58
pomocy: ?
15 paź 19:10
pomocy: ?
15 paź 19:18
pomocy: prosze
15 paź 19:22
pomocy: ?
15 paź 19:41
pomocy: ktoś ogarnia?
15 paź 19:48
Rafał28:
Na początku dziedzina.
15 paź 19:53
Rafał28: | x | | m | | x2 − 5m2 | |
| − |
| = |
| |
| x + m | | x − mx2 | | −m2 | |
15 paź 19:54
pomocy: dziedzine ustaliłem i co dalej?
15 paź 19:58
Cent: wspólny mianownik
15 paź 19:59
pomocy: tak i później mi wyszło x2−m2)(−x2−xm+4m2)=0
15 paź 20:01
pomocy: i nie wiem jak z tym m. j. m=0 to ma jedno rozw x=0?
15 paź 20:01
pomocy: ?
15 paź 20:15
pomocy:
15 paź 20:18
pomocy: ?
15 paź 21:04