matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
me:
Jak narysować wykresy funkcji: a) f(x)=
√
x−5
b) f(x)= log
2
(x+2)
1
c) f(x)= [2x+
]
3
15 paź 18:24
Basia:
1. określić dziedzinę 2. zbudować tabelkę częściową 3. zaznaczać punkty i połączyć je linią
15 paź 18:30