matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
DLa jakiej wartosci parametru m ..
IIIgOOOr:
DLa jakiej wartości parametru m równanie (x+2)[(m+1)x
2
− 4mx + m + 1]= 0 posiada trzy rózne pierwiastki ujemne
15 paź 16:56
ZKS:
(x + 2)[(m + 1)x
2
− 4mx + m + 1] = 0 f(x) = (m + 1)x
2
− 4mx + m + 1 Warunki f(−2) ≠ 0 ∧ Δ > 0 ∧ x
1
x
2
> 0 ∧ x
1
+ x
2
< 0.
15 paź 17:07
IIIgOOOr:
dzieki!
15 paź 17:20