matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiązywanie prostych równań
wiola:
1+x _____ = 0 x+5 x do potęgi 2 − 4 __________________= 0 x+2
15 paź 16:44
matyk:
pierwsze
1+x
=0⇔1+x=0 ⋀ x≠−5 ⇔x=−1
x+5
drugie
x
2
−4
=0⇔x
2
−4=0 ⋀ x≠−2 ⇔ x=2
x+2
15 paź 16:51