trudnee!!!
jaaaa: podtawy trapezu mają długośći 10 i 4,a jego ramiona tworzą z dłuższą podstawą kąty 45stopni i
60 stopni.oblicz pole tego trapezu
4 paź 10:57
tim:

Gimnazjum czy liceum?
4 paź 11:05
jaaaa: liceum lol heheh

4 paź 11:06
tim: Zatem miałeś trygonometrię.
Przypomnijmy sobie.
a/b = tg tg45 = 1 tg60 = √3
Tyle wystarczy.
Zauważ, że wysokości dwóch trójkątów są równe, a suma ich podstaw równa się 6 (10 − 4).
4 paź 11:09
jaaaa: dziekuje
4 paź 11:12
AS: tim
Podoba mi się że nie podajesz gotowca,tylko naprowadzasz.
Tak powinni wszyscy robić a nie pogłębiać u respondentów
bezwład umysłowy a często po prostu wygodnictwo.
Serdeczne pozdrowienia.
4 paź 11:13
tim: W razie problemów napisz, zobaczymy co jest nie tak.
AS: Jeżeli ta osoba jest i mam ochotę i siłę (chociaż jestem chory) to naprowadzam.
Czasami ludzie udają, że nie wiedzą, bo nie chce im się robić, chcą gotowca, to się im go
daje. W niektórych przypadkach inaczej się nie da.
Pozdrawiam.
4 paź 11:17
jaaaa: hehehe

no tak

ja juz sobie poraadze
4 paź 11:24
tim: Jakby co...
4 paź 11:25
Weronika: czyli prawdziwe jest równanie h+h/√3=6 ? bo rozwiązałam to ale nie zgadza sie z odpowiedziami
13 lis 18:37
rykuy:

Δ←≠
6 sty 11:28
zx: 5009
6 cze 02:34