zbadaj monotoniczność ciagów
aga: zbadaj monotoniczność ciagu
an=2n / (n+1)!
Bardzo proszę o rozwiązanie tego zadania
15 paź 14:19
...-:):
| an+1 | | 2n+1 | | (n+1)! | | 2 | |
| = |
| * |
| = |
| |
| an | | (n+2)! | | 2n | | n+2 | |
... i wnioskuj −
15 paź 14:30
aga: dzięki ale wiecej szczegółow prosze o bardziej dokładne rozpisanie
15 paź 15:45
...-:):
... to kiedy ciąg jest rosnący a kiedy malejący? −
15 paź 15:54
...-:):
| 2 | |
| >1 dla n∊N ...sprzeczność |
| n+2 | |
zatem

?
15 paź 16:00
...-:):
2<n+2 dla n>0
zatem ciąg jest malejący dla n∊N
15 paź 16:02
aga: super ale mi chodzi o to jak wyszedł wynik krok pokroku
15 paź 16:46
...-:):
... a czego w tym nie rozumiesz?−
15 paź 17:24
aga: krok po kroku do wyniku co z czego wynika
dziękuję
15 paź 18:30