logarytmy znowu
joshi: uzasadnij rownosc
a)
log
827−log
49=log
29
dochodze do takiego momentu ze mam logaryutm rozpisany do
3
3log
23+3
2log
22=3
2log
2
b)
| 2 | | 1 | |
| + |
| =4log32 |
| log2√23 | | log49 | |
2log
32
√2+log
94=4log
32
2log
32
√2+4log
32=4log
32
i co dalej? pomoze ktos
15 paź 14:07
...-:):
| log227 | | log29 | |
| − |
| =log29 |
| log28 | | log24 | |
2log
227−3log
29=log
29
... i byłoby na tyle −
15 paź 15:34
...-:):
... a drugie to zapisz porządnie
15 paź 15:37
...-:):
log94=log32
zatem
2log32√2=3log32
log38=log38
15 paź 16:23