Zadanie z iloczynem mieszanym:)Prosze o sprawdzenie
kubmek: Witam mam obliczyc iloczyn mieszany i modul trzech wektorów
r
1=(1,5; 2; 0)
r
2=(−2; 4; 3)
r
3=(1,5; 3; 0)
wynik wyszedl mi
√1505,8125
Prosiłbymn o sprawdzenie czy jest to poprawnie
15 paź 13:45
kubmek:: pomoze ktos?
15 paź 13:55
pigor: ..., iloczyn mieszany (wektorowo−skalarny) 3−ech wektorów, to wartość
wyznacznika ich składowych (współrzędnych, czyli liczba − skalar, nie wektor)
a więc liczę go w podanej kolejności wektorów :
(r1 x r2) r3=== 2*3*1,5− 3*3+1,5 = 1,5(6−9)= [c[−4,5 i tyle
, a co do modułu to co

masz na myśli moduł każdego wektora

. ...
15 paź 14:14
kubmek:: to czemu mi az tyle wyszlo?
15 paź 14:22
kubmek:: hej pomoze ktos prosze o rozpisanie
15 paź 14:52
kubmek:: pomoze ktos
15 paź 19:52
kubmek::
15 paź 20:08
Krzysiek: no i czemu spamujesz w innych tematach? pigor rozwiązał, to może rozpisz w jaki sposób Ty
liczyłeś i się dowiesz gdzie masz błąd (chyba,że błąd zrobił pigor)
15 paź 20:11