logarytm
joshi: dla jakich argumentow funkcja f przyjmuje wartosci wieksze od 1
f(x)=0.25*42x −3
15 paź 13:25
wredulus_pospolitus:
4
2x−1 > 4
i co dalej
15 paź 13:28
joshi: i teraz mam zrobic z definicji tak? wyliczyc x 2x−1=44
2x−1=256
2x=257
x=257/2
?
15 paź 13:30
wredulus_pospolitus:
hę
15 paź 13:32
wredulus_pospolitus:
wskazówka:
4
2x−1 > 4
4
2x−1 > 4
1 
15 paź 13:32
joshi: oo kurde 2x−1>1
2x=2
x=1 ?
15 paź 13:33
wredulus_pospolitus:
yhy ... tylko zamiast tego = masz cały czas >
15 paź 13:34
joshi: tak tak przepraszam ale tepak zemnie/
15 paź 13:35
joshi: mistrzu a takie jak zaczac dostane wskazowke
f(x)=(1−2x)(1+2x+2)>1
15 paź 13:38